De Grote Iffr Vpro Podcast Show

Informações:

Synopsis

Tijdens de 48e editie van International Film Festival Rotterdam lanceert IFFR een nieuwe podcastserie: De Grote IFFR VPRO Podcast Show. Een Nederlandse podcastserie van 9 afleveringen à 20 minuten. Filmjournalisten Cesar Majorana (VPRO) en Hugo Emmerzael (IFFR) doen op toegankelijke wijze dagelijks verslag van het filmfestival en delen hun festivaltips, must-sees, best-offs en andere Rotterdamse highlights.

Episodes

 • VPRO x IFFR festival podcast #7: Het afscheid van Bero Beyer en de favoriete films van Gerhard Busch

  01/02/2020 Duration: 21min

  In de allerlaatste aflevering schuift directeur Bero Beyer aan. Hij werd vijf jaar geleden onthaald als de Obama van IFFR. Hoe kijkt hij zelf terug op de afgelopen jaren? En tot slot komt filmjournalist Gerhard Busch langs in de podcasthoek in De Doelen om te vertellen over zijn drie favoriete films van het festival. 

 • VPRO x IFFR festival podcast #6: Masterclass van Martin Koolhoven en Hongkongse filmtip

  31/01/2020 Duration: 20min

  In de zesde aflevering is het tijd voor advies van een maker. En wel van Martin Koolhoven, die op het festival is om een masterclass te geven over zijn favoriete Italiaanse genrefilms. In een van de scènes die hij heeft meegenomen wordt een zombie aangevallen door een haai, dus dat belooft wat. Ook te gast: filmjournalist Hugo Emmerzael, die een deel van het speciale Hong Kong-programma bekeek en zijn favoriete film van 2020 tipt.

 • VPRO Cinema x IFFR festival podcast #5: Filmstad Rotterdam en Cinetree-baas Hanna Verboom

  30/01/2020 Duration: 23min

  De afstudeerfilm van de Rotterdamse filmmaker Edson da Conceicao (Porfotto) wordt op IFFR aan maar liefst vijfduizend scholieren vertoond, als onderdeel van het educatieproject van het festival. Hij praat erover met Cesar Majorana, en hij legt ook uit waarom hij hoopt dat Rotterdam de grootste filmstad van het land wordt. Ook te gast: actrice Hanna Verboom, die enkele jaren geleden het streamingplatform Cinetree oprichtte, waarbij bekende filmliefhebbers hun favoriete films tippen.

 • VPRO x IFFR festival podcast #4: Mees Peijnenburg & Tamar van Waning

  27/01/2020 Duration: 21min

  In de vierde aflevering van de VPRO x IFFR Festival Podcast is er iets te vieren. Deze week was namelijk de knallende première van Paradise Drifters, het speelfilmdebuut van Mees Peijnenburg met een fantastische hoofdrol voor debutant Tamar van Waning. Cesar Majorana praat met Mees en Tamar over de wereldpremière in Rotterdam, hun kater én hun optreden in Koffietijd. Ook te gast: Noa Johannes, filmredacteur bij NPO3. Zij tipt de nieuwe film van Canada’s favoriete jonge cineast: Xavier Dolan.

 • VPRO x IFFR festival podcast #3: Punkicoon Lydia Lunch en een meesterlijke Braziliaanse film

  26/01/2020 Duration: 20min

  In de derde aflevering van de VPRO x IFFR Festival Podcast is het tijd voor punk, want punklegende Lydia Lunch komt naar IFFR. Ze doet hier een voordracht en woont de film The War is Never Over bij, die over haar werk gaat. Cesar Majorana praat erover met Natasja Alers, het 'kleine zusje' van Lydia Lunch die haar altijd begeleidt als ze in Nederland is. Daarnaast is Lauren Murphy, hoofdredacteur bij Cineville, te gast om te vertellen over haar favoriete film van het festival: het Braziliaanse Bacurau.

 • VPRO x IFFR festival podcast #2: Een ton van Heineken en zes uur aan shorts

  25/01/2020 Duration: 18min

  Wat doe je als kunstenaar als je een prijs van 100.000 euro ontvangt van een multinational? Erik van Lieshout besloot over precies dat dilemma een film te maken; de hilarische korte documentaire Beer, waarin hij prijsgever Heineken aanvalt op het schandaal rond promotiemeisjes in Afrika, de muren van zijn huis letterlijk afbreekt en met alles en iedereen ruzie maakt. Cesar praat met hem over het kunstenaarschap, zijn huidige relatie met het biermerk en het verschil tussen een bioscoopfilm en een installatie. Ook te gast: Sarah Blok & Lisa Konno, twee jonge makers die op het festival zijn met het korte portret Baba. Zij tippen een filmprogramma dat maar liefst zes uur duurt.

 • VPRO x IFFR festival podcast #1: Leyla de Muynck

  24/01/2020 Duration: 23min

  In de allereerste aflevering van de VPRO x IFFR Festival Podcast praat Cesar Majorana in Rotterdam met danseres Leyla de Muynck over haar debuut als actrice in het bijzondere filmexperiment Drama Girl van regisseur Vincent Boy Kars. Ook te gast: Ibrahim Alaoui Chrifi, oprichter van de filmclub ciMENA, waarbij MENA staat voor Midden-Oosten/Noord-Afrika. Hij tipt zijn favoriete film van het festival.

 • De Grote IFFR VPRO Podcast Show #9

  01/02/2019 Duration: 23min

  Deze spetterende podcastfinale zit bomvol festival highlights en geeft een overzicht van Hugo en Cesars favoriete Tiger award-winnaars van IFFR 2019. Ook is er een speciale gast, dit keer is dat KNF-juryvoorzitter Sacha Gertsik.  

 • De Grote IFFR VPRO Podcast Show #8

  31/01/2019 Duration: 21min

  Na acht afleveringen van deze podcast is het de hoogste tijd voor de vraag: welke films polariseren het meest tijdens deze editie van IFFR? Een deel hiervan is aanstaande zondag ook te zien op de Dag van de Dwarse Film 2019. Hugo tipt verder de VPRO Big Screen-kansmaker Joel. Cesar zag het melancholische Aren't You Happy? 

 • De Grote IFFR VPRO Podcast Show #7

  30/01/2019 Duration: 22min

  De laatste dagen van het festival treden aan! Cesar kon zich niet inhouden en geeft deze aflevering maar liefst twee filmtips: Vinyljunkies en The Garden Apartment. Hugo zag de twistende horrorfilm Koko-di Koko-da en deelt zijn bevindingen. Het hoofdthema van deze podcast is 'films die over films gaan', zoals in het IFFR-themaprogramma Laboratory Of Unseen Beauty.

 • De Grote IFFR VPRO Podcast Show #6

  30/01/2019 Duration: 24min

  Speciale gast Ena Sendijarević komt praten over haar IFFR festivalervaring als regisseur en natuurlijk over haar debuut en wereldpremière Take Me Somewhere Nice. Daarnaast zag Cesar tijdens het gratis programma Blackout de magie van de diaprojector. Hugo zag de fantastische documentaire What You Gonna Do When the World's on Fire? En dat bleek een sterk portret van de Amerikaanse onderklasse.

 • De Grote IFFR VPRO Podcast Show #5

  28/01/2019 Duration: 21min

  Als er mensen out gaan bij een film, moet je dan juist gaan kijken? Cesar tipt vandaag de Vlaamse film Coureur en Hugo is dankzij de documentaire Hail Satan? satanist geworden. Ook leggen de mannen uit waarom de Ammodo Tiger Short Competition er toe doet en wie er gewonnen hebben. Ennnn de geheime publiekprijstussenstand is weer achterhaald.

 • De Grote IFFR VPRO Podcast Show #4

  27/01/2019 Duration: 22min

  De vierde aflevering van De Grote IFFR VPRO Podcast Show. Cesar Majorana is helemaal van slag door de korte film Video Home System. Hugo Emmerzael tipt zijn tienerdatingdrama Transnistra en samen bespreken ze het Nederlands talent op het festival, waaronder de films Take Me Somewhere Nice en Nocturne. Spoiler: in deze aflevering valt een gratis filmkaartje te winnen.  

 • De Grote IFFR VPRO Podcast Show #3

  26/01/2019 Duration: 24min

  Wat is er aan de hand met spionage op IFFR? Cesar en Hugo duiken samen in het programma A Spying Thing, tippen elkaar de Thaise girlband-docu BNK48 Girls Don't Cry en praten over een boswachter die zich als vrouw kleed in The Man Who Surprised Everyone. In hun eigen rol als spion hebben de mannen exclusief (!) een tussenstand van de publieksprijs ontvreemd.

 • De Grote IFFR VPRO Podcast Show #2

  25/01/2019 Duration: 21min

  Toverlantaarns? Clandestiene treinritjes? In deze tweede aflevering van De Grote IFFR VPRO Podcast Show bespreken Cesar Majorana en Hugo Emmerzael hun meme battle en de rol van memes op het festival. Ook tippen ze elkaar Charlotte Pryce's toverlantaarn performance en het illegale reisverslag No Data Plan. Voor publieksprijsliefhebbers is er een verrassing.

 • De Grote IFFR VPRO Podcast Show #1

  24/01/2019 Duration: 19min

  Zin in een Rotterdams dagje op IFFR, of een totale dansnachtmerrie?In deze eerste officiële aflevering van De Grote IFFR VPRO Podcast Show tippen Cesar Majorana en Hugo Emmerzael elkaar onder anderen Climax van Gaspar Noé, en films van een nieuwe lichting Braziliaanse talenten. PS Het festival-biertje van Kaapse Brouwers wordt ook even beoordeeld.

 • De Grote IFFR VPRO Podcast Show | preview

  10/01/2019 Duration: 19min

  De grote IFFR VPRO Podcast Show is de nieuwe podcastserie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) en de VPRO. Van 23 januari t/m 1 februari 2019 word je dagelijks op de hoogte gebracht van het laatste festivalnieuws en krijg je filmtips uit het gehele programma én de randprogrammering, zoals masterclasses en talks, muziekoptredens en tentoonstellingen.