Pigen

Try it Now Firm without compromise. Cancel whenever you want.

Synopsis

Historien om den teenager, der i starten af 2016 blev landskendt som 'Kundbypigen'. Engang var hun en stille og lidt forsagt 8. klasseselev, der var glad for dyr og lavede sjov med veninderne. Men efter et turbulent år bliver hun på få måneder radikaliseret. Den 27. november 2017 idømte Østre Landsret hende otte års fængsel for at have planlagt et terrorangreb på to skoler, Sydskolen i Fårevejle og den jødiske skole, Carolineskolen, i København.

Episodes

 • Epilog

  Epilog

  30/11/2017 Duration: 11min

  23.-27.november 2017. I Østre Landsrets gamle, mondæne bygninger var der oprindelig operahus. Her lod borgerskabet sig underholde af tidens syngespil. I dag er dramaet lavmælt og fremført i kancellisprog. Men alligevel er det en historie om tragedie, længsel og håb. Vi er nået til sidste akt af "Pigen". Optagelse og tilrettelæggelse Sidsel Brandt Hasberg, Morten Narvedsen, Mikkel Clausen og Kim G Hansen. Redigering, mix og musik: Kim G. Hansen. Indtaling: Gunvor Bjerre. Redaktør: Mikkel Clausen. Serien er produceret af 24syv Dokumentar mellem maj og november, 2017.

 • Afsnit 5: Gud Bevare Danmark

  Afsnit 5: Gud Bevare Danmark

  24/11/2017 Duration: 33min

  11.august 2014. Pigen starter i 8.klasse på Sydskolen i Fårevejle. Allerede få dage efter skolestart græder hun, og nægter at tager hjem til sin mor. Hun anbringes efter eget ønske på et opholdssted for unge med alvorlige sociale og/eller psykiske problemer. Men den nye skole byder også på håb, nye veninder og lærere, der bekymrer sig for hende. Tilrettelagt af: Morten Narvedsen, Sidsel Brandt Hasberg, Mikkel Clausen og Kim G. Hansen. Redaktør: Mikkel Clausen.

 • Afsnit 4: Hjemløse Katte

  Afsnit 4: Hjemløse Katte

  24/11/2017 Duration: 22min

  12. januar 2015 kommer Pigen i 8.klasses-praktik på Roskilde dyreinternat, der tager sig af herreløse kæledyr. Praktikdagene bliver en succesoplevelse for hende. Hun er inde i en positiv udvikling: Hun stopper med at skære i sig selv, hun kommer hjem og bo hos sin mor, hun tager på en rejse til Tyrkiet, og bliver forelsket… Tilrettelagt af: Morten Narvedsen, Sidsel Brandt Hasberg, Mikkel Clausen og Kim G. Hansen. Redaktør: Mikkel Clausen.

 • Afsnit 3: Den hemmelige optagelse

  Afsnit 3: Den hemmelige optagelse

  16/11/2017 Duration: 30min

  5. januar 2016. Pigens tidligere lærer Christian Koed mødes med pigen i sin bil. De er fortrolige og har i den periode jævnlig kontakt. Uden at hun er klar over det, og uden bagefter at få hendes samtykke, optager han en times samtale med pigen på sin telefon. Optagelsen bliver senere brugt som bevismateriale i retssagen i maj 2017. Tilrettelagt af: Morten Narvedsen, Sidsel Brandt Hasberg, Mikkel Clausen og Kim G. Hansen. Redaktør: Mikkel Clausen.

 • Afsnit 2: Den vantro pædagog

  Afsnit 2: Den vantro pædagog

  16/11/2017 Duration: 19min

  17.juli 2016. Efter først at have siddet isolationsfængslet, og senere på tvunget ophold i den sikrede institution Grenen, beslutter Pigen at overfalde en af sine pædagoger. Med et glasskår fra sit knuste make-up spejl, stikker pigen pædagogen i maven. Senere skriver hun i sin dagbog, at hun vil blive martyr og få tilgivet alle sine synder. Tilrettelagt af: Morten Narvedsen, Sidsel Brandt Hasberg, Mikkel Clausen og Kim G. Hansen. Redigering, mix og musik: Kim G. Hansen. Indtaling: Gunvor Bjerre. Redaktør: Mikkel Clausen.

 • Afsnit 1: Dommen

  Afsnit 1: Dommen

  16/11/2017 Duration: 20min

  18. maj 2017 afsagde byretten i Holbæk dom over den pige, der overalt i medierne var blevet kendt som ‘Kundby-Pigen’. Seks års ubetinget fængsel for planlægning af terror, og for overfald af rå og farlig karakter. Anklageren ankede dommen til Landsretten, som i slutningen af november 2017 endnu en gang skal tage stilling til pigens straf. I dette afsnit dykker vi ned i detaljerne fra den første retssag i maj ‘17. Tilrettelagt af: Morten Narvedsen, Sidsel Brandt Hasberg, Mikkel Clausen og Kim G. Hansen. Redigering, mix og musik: Kim G. Hansen. Indtaling: Gunvor Bjerre. Redaktør: Mikkel Clausen.

 • Prolog - Vi sprænger skolen i luften

  Prolog - Vi sprænger skolen i luften

  16/11/2017 Duration: 06min

  På Sydskolen i Fårevejle er de store klasser samlet til årets gallafest. Drengene i jakkesæt, pigerne med make-up og  kjoler. Et andet sted i Vestsjælland sidder en tidligere elev. En 15-årig pige, som fire dage senere blev anholdt. Sigtet for at planlægge et terrorangreb mod sin gamle skole.Tilrettelagt af: Morten Narvedsen, Sidsel Brandt Hasberg, Mikkel Clausen og Kim G. Hansen.Redigering, mix og musik: Kim G. Hansen. Indtaling: Gunvor BjerreRedaktør: Mikkel Clausen.